Pàgines

diumenge, 22 de març del 2015

PASTÍS DE POMA


Ingredients:


- 3 ous

- 4 o 5 pomes ( 1 per decorar)
- 2 gotets de llet
- 2 gotets de sucre
- 4 gotets i 1/2 de farina
- 1/2 gotet d'oli d'oliva
- 1 sobre de llevadura o 2 gracioses de paper
- essència de llimona
- conyac

Elaboració:



1- Primerament, abans de començar a elaborar el nostre pastís calentem el forn a 200º.

2- En un recipient posem els rovells dels ous i mentre anem batint afegim el sucre lentament. També incorporem la llet i l'oli.


3- A continuació pelem i tallem a trossos 4 pomes, les quals incorporarem al recipient amb els rovells i el sucre. Ho remenem i afegim unes gotes d'essència de llimona. Ho tornem a barrejar.


4- Pelem la poma anteriorment reservada i la tallem en làmines primes per desprès decorar el pastís.La guardem.


5- Muntem les clares a punt de neu i un cop elaborades les afegim al recipient amb els ingredients a poc a poc.


6- Incorporem la farina al recipient reservant-n'hi un got. Ho barrejem tot i amb el got de farina que ens queda hi mesclem la llevadura o les gracioses de paper. Ho afegim al recipient amb els altres ingredients i ho tornem a remenar.


7- En un motlle amb paper d'alumini prèviament untat amb oli posem la mescla i a sobre de tot afegim les làmines de poma que haviem guardat.


8- Posem el nostre pastís al forn, que uns minuts abans haurem posat a 150º només a la part de sota. Ho deixem coure uns 45 minuts i 3 minuts abans de treure'l, si està cuit, posem només la part de dalt del forn.


9- Un cop fora del forn afegim una mica sucre i un rajolí de conyac a sobre del pastís. Amb un encenedor o un llumí encenem el conyac fins que es cremi l'alcohol. Això li dona un gust molt agradable! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada